Hvem er vi?

Hvorfor velge Italiafrelst?

Vår visjon er å gi deg gode minnerike øyeblikk i møte med andre kulturer og mennesker i deres lokalmiljø. Stikkord for våre Italia-opplevelser er genuint og lokalt, enkelt og ærlig.

Vi har valgt å spesialisere oss på området rundt innsjøen Lago di Bolsena, ca 2 timers kjøretur nord for Roma i regionen Lazio. Dette er et område som er nokså uberørt av internasjonal turisme og lite modernisert og har i stor grad sin autentisitet og sjarm intakt. Italiafrelst kjenner personlig eierne av de stedene vi samarbeider med, noe som gjør at vi alltid får det lille ekstra som gjør opplevelsen enda bedre og ikke minst tryggere for kunden. Dette gir gjestene våre en unik anledning til å bli kjent med denne forholdsvis ukjente delen av Italia og alle dens kvaliteter, og du vil komme i kontakt med folk i ulike miljøer og oppleve forskjellige sider ved italiensk dagligliv.

Italiafrelst starta opp i 2012 og har kontorsted Bodø.

 

Våre norske reiseledere

1013155_10201628448227011_1543380213_n_0

May Leikanger er følgesvenn og malelærer på alle våre malefellesskap. Hun har i perioder bodd i Italia de senere år, mest i byen Tolfa, men også flere andre steder i Lazio, omkring Lago di Bracciano. May Leikangers Maleskole har siden 2007 hatt kurs både vår og høst i Oslo og også holdt kurs for grupper(malefellesskap) på et kloster i Umbria og i den lille byen Tolfa, en times bilkjøring nord for Roma. Kursene har fokus på farger der grunnleggende fargeblanding og fargelære videreføres til kreativ maling. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Du kan lese mer om May og hennes aktiviteter her.

Hege på sykkel, Grotte di Castro

Hege Meldal har tidligere bodd ved Lago di Bolsena og guider dere gjennom lokalhistorie, matskikker og anekdoter enten fra sykkelsete eller til fots. Hun kjenner snarveiene både til kjente turistattraksjoner og til bortgjemte perler og er interessert i alt som har fornavn italiensk.

 

Hvem passer turene våre for?

Italiafrelst ønsker seg gjester som er nysgjerrige på hva livet har å by på og er åpne i møtet med nye kulturer og mennesker. Mat- og vinklubber, venninnegjenger,  kameratklubber, par og enslige, eldre, aktive barnefamilier, voksne og unge: alle er hjertelig velkommen.

Italiensk kurs i Norge før du reiser?

Italiafrelst samarbeider i Norge med språkskolen Allora (www.allora.no). Allora har siden 2005 arrangert kurs i italiensk i flere norske byer. Skolen tilbyr også privatundervisning og fjernundervisning. Lærerne har flere års erfaring i språkundervisning tilrettelagt for nordmenn, og mange av dem snakker også flytende norsk.

Alle Italiafrelst sine kunder har 10 % rabatt* på kurs i gruppe arrangert av Allora. (rabatten gjelder bare gruppeundervisning i klasserom og kan ikke legges til eventuelle andre rabatter)