Sissel (39) og Mona (35): Vi kommer tilbake!

Italiafrelst sin base ved Bolsenasjøen var et perfekt sted for frosne nordlendinger i oktober. Med lokalkjent, italiensktalende guide ble oppholdet både ukomplisert og rikt på opplevelser.

Casa Reminiscenza lå landlig til, og var et stille og rolig sted med hyggelig vertskap. Tidlig i oktober var det ikke enda tid for olivenhøsting, men til gjengjeld var det ypperlige forhold for drueslang for rampete nordlendinger!

Byen Bolsena lå i sykkelavstand fra basen og bød på artige små butikker, god mat til en rimelig penge og i tillegg fikk vi ta hele innsjøen i øyesyn fra flere av byens utkikkspunkt.

Guiden tok oss med på flere turer til nabobyen Orvieto, blant annet en fantastisk operaforestilling i byens opera, samt vin og olivenoljesmaking hos utsalget til familien Bartolomei. Orvieto var en spennende by som lå på toppen av en høy sandsteinsklippe, praktisk talt uten biler. Duomoen i Ovieto er kanskje et av de mest imponerende byggverkene vi har sett, men etruskergravene må vi nok se på neste gang vi kommer…

Bading i Terme di Saturnias varme kilder og riding på rideskolen Cavalcare nel tempo var andre morsomme aktiviteter Italiafrelst bød på under oppholdet vårt. Innkjøp av mozzarellaost på et lokalt meieri i Montefiascone resulterte i en uventet invitasjon til besøk på den tilhørende bøffelfarmen. Dette gav ny kunnskap om italiensk landbruk og bøffelens hverdag. Bøfler er allrigthe dyr!

Italiafrelst tok oss også med til Firenze, som ligger et par timers togtur fra Orvieto. Firenze kan anbefales både for den som liker god mat, flørtende florentinere som jobber på byens berømte skinnmarked, og helt sikkert også for deg som liker praktfull arkitektur.

Dessverre tok oppholdet hos Italiafrelst slutt altfor fort, men i løpet av et par timer med tog kom vi oss til neste stoppested, Roma, og det gjorde jo avskjeden litt mindre trist.

Dersom du vil ha en annerledes ferie, der guiden er lommekjent og sprek på sykkel, da anbefaler vi Italiafrelst! Vi skal tilbake!