Orvieto‏

Orvieto er en nydelig by, som med sin dramatiske plassering på tuffklippen, er en av de mest kjente «bakkebyene» i Italia , berømt for sin gotiske arkitektur som blant annet ses i den fantastiske  katedralen «Duomo di Orvieto».

Har du sett den berømte katedralen i Siena? Katedralen i Orvieto tåler sammenligning med sin mer berømte slektning meget godt.

Tuffklippen er porøs og lett å grave i, og allerede i estruskernes tid før år null, begynte folk å grave i grunnen under byen. Hele klippen er full av store og små hulrom som på grunn av jevn temperatur, ble brukt som lager, arbeidsrom, husdyrrom, snarveier og lignende. Det er høyt under taket, det er vinduer og glenner for å slippe inn dagslys og frisk luft – så ingen grunn til klaustrofobi. Mange av hulene er private, med inngang fra private boliger, og enkelte er fortsatt i bruk.

Sentrum av Orvieto er bilfri, og de smale gatene og passasjene innbyr til en rolig rusletur, kanskje på jakt etter italiensk is eller bare for å snuse inn italiensk hverdagsatmosfære. Orvieto har mange butikker som selger lokalprodusert mat og spesialiteter som pasta, olivenolje, skinker og sjølsagt vin. I området rundt byen produseres hovedsakelig hvitvin. Orvieto er aktivt med i slow food bevegelsen.

Orvieto har mange gode restauranter og kles- og skobutikker i ulike priskategorier.

Italisfrelst tar deg med på en dagstur til Orvieto der vår samarbeidspartner Lingua Si introduserer deg for byen, italiensk lokalhistorie og italiensk dagligliv omgitt av tusenårige levende kulisser. Det er anledning til å besøke både katedralen og ta en titt ned i hulene, Orvieto Sotterranea.

Gjestene på vår språk- og kulturferie bor i Orvieto under oppholdet.