Madonna del latte‏

Madonna del latte – en ung, men ambisiøs vingård

I den lille byen Sugano finner vi vingården Madonna del latte. Tilbake i 2000 begynte det tysk-italienske ekteparet, Hellmuth Zwecker og Manuela Zardo samt sønnen Leon, arbeidet med å restaurere bygningene, modernisere vinkjelleren og produksjonslokalene og plante nye druestokker.

 

Vinkjelleren er særegen ettersom de har tatt i bruk en gammel etruskisk gravtunnel utgravd i tuffstein. Temperaturen og fuktigheten der nede er ideell for vintønner og franske eikefat, og vinen kan modnes under gunstige forhold. Vinrankene trives på godt på den sandholdige, vulkanske jorda, og vinmarkene ligger perfekt til for sollys og vind.

Vingården framstår i dag som moderne og har høy kvalitet på produksjonen samtidig som stedets historiske sjarm er bevart. De produserer rødvin, kvitvin og en sprudlende rosèvin.

Helmuth, Manuela og Leon åpner kjøkkenet sitt for kokkekurs for Italiafrelst sine gjester. De tar oss med på omvisning på gården, og vi får sjølsagt smake på vinen deres. Italiafrelst er veldig fornøyd med å kunne tilby et slikt kort dykk ned i italienske vinprodusenters dagligliv og hjemmetilværelse.

Italiafrelst tar deg med til Madonna del latte på våre sykkelturer, mat- og vinferie og også på noen av våre andre tematurer.