Drømmeferie

Italiafrelst kan på forespørsel skreddersy din drømmeferie. Du kan velge enkeltarrangementer fra tematurene og sette sammen til akkurat den ferien du ønsker. Konseptet passer til mindre bedrifter som ønsker å ta ansatte med på tur, eller kanskje dette er måten å få vinklubben eller storfamilien med på utenlandstur? – til akkurat det tidspunkt som passer dere best? Vi kan organisere et vidt spekter av aktiviteter så vi er rimelig sikker på at du finner noe som frister og er trygg på at du vil trives.

Aktuelle aktiviteter og opplevelser:

 • vinsmaking : vi ordner besøk både på store vingårder som blant annet leverer til Vinmonopolet, og til mindre produsenter som lager kvalitetsvin. Omvisning og vinsmaking. Et alternativ er å besøke et enotek, et serveringssted med kunnskapsrike ansatte, der du kan smake på vin fra ulike produsenter.
 • kokkekurs: vi kan organisere både korte kokkekurs, f.eks. pizza eller pasta, eller lengre kurs med fokus på tradisjonell italiensk kost og lokale råvarer. Sprudlende og inspirerende kokk viser deg det italienske kjøkkenets små hemmeligheter.
 • ridning: daglige ridetimer, korte eller lengre ridetuer, nybegynnere eller øvete ryttere. Liker du hester, så finner vi en løsning som passer for deg og familien.
 • golf: i nærområdet til Bolsena er det både en 9-hulls og en 18-hjulls gofbane.
 • sykkeltur: vi anbefaler sterkt at du en av feriedagene setter deg på sykkelsetet og finner roen tråkkende forbi olivenlunder og drueranker, over brostein og forbi ærverdige slott.
 • olivenolje: ulike typer, ulike kvaliteter, ulike bruksområder. Bli med på oliveoljemuseum eller på en smaksreise gjennom ulike typer oljer. Uvant for norske ganer.
 • gårdsmeieri og agritursimo: vi besøker produsenter av mozarella di bufala og pecorino, italienske spesialiteter. Mange lokale osteprodusenter tilbyr i tillegg tradisjonell italiensk mat i enkle serveringslokaler. Annerledes og ja, kort sagt annerledes.
 • varme kilder eller spa: boblende, svovelholdig og vamt vann frister mange steder til en behagelig og avslappende rekreasjonsstund. Noen steder utbygd som spa med tilhørende fasiliteter, andre steder befriende naturlig og enkelt.
 • etruskergraver: i området er det flust med gravsteder fra estruskertida, 800 – 200 f.Kr.
 • middelalderbyer og «bakkebyer»: sjarmerende med trange brosteinsgater og fargerik blomsterprakt. La deg forbause over alle rør og ledninger, over at disse boligområdene er hjem for den moderne italiener.
 • grotter: den porøse, vulkanske steinen tufa ligner enkelte steder mest på en sveitserost, gjennomhullet av grotter brukt til arbeidsrom, lagerrom, husdyrrom ol. helt siden etruskertida. Mest imponerende, mindre nifst.
 • bybesøk: både Siena, Firenze og Roma ligger innenfor rekkevidde. Enten du er ute etter shoppingmuligheter, byatmosfære eller kultur, så finner du garantert noe her.
 • jakt: via våre samarbeidspartnere kan vi ta deg med på fasan- eller villsvinjakt.

Området rundt innsjøen Lago di Bolsena har mye å by på av historie og kultur, natur og landskap samt gjestfrihet og matopplevelser. Det kan være utfordrende å balansere antallet aktiviteter i forhold til tilmålt tid. Hvis du ønsker deg ei uke med flere «hull» i programmet, er det en smal sak å organisere en ukestur med mer pusterom.

Italiafrelst gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å tilby spesialreiser til alle tidspunkt på året og at prisen for disse turene vil være avhengig blant annet av reisetidspunkt (høysesong/lavsesong) og antall deltakere. Prisen må derfor beregnes i hvert enkelt tilfelle. Vi anbefaler minimum 4 overnattinger.

Ta kontakt med oss på post@italiafrelst.no og fortell hva du ønsker, så skal vi gjøre vårt beste for å finne en løsning.