Sykkelferie

Liker du å være ute i naturen? Trives du best med et aktivt liv? Setter du pris på lokal mat og vin? Er du åpen for nye bekjentskaper? Hvis svaret er ja på disse spørsmåla, vil du storkose deg på vår sykkelferie. Rundt neste sving venter et  bølgende åpent landskapet deg, mildt og vennlig, i det fjerne en middelalderby med steile klipper og klesvask til tørk. Dagligliv og historie, kultur og natur, vevd sammen til et lappeteppe av uttrykk, finstemt, men mangfoldig.

 

 

2016  arrangerer vi sykkeltur 26.- mai – 3. juni og 11. – 18. oktober.

Vi sykler i forholdsvis rolig tempo, og du kan stoppe for å fotografere, nyte utsikten eller trekke pusten når du selv måtte ønske. På turene er det opplevelsene underveis som er viktigst, ikke å komme fram fortest mulig. Det er med lokalkjent norsk guide.

Området rundt Lago di Bolsena egner seg godt til kortere og lengre sykkelturer. Den gamle pilegrimsveien Via Francigena passerer forbi innsjøen, og stier og små grusveier går på kryss og tvers gjennom olivenlunder og middelalderbyer. Fra kraterkanten er det uttallige utkikkspunkter, og langs bredden av innsjøen finnes strender og grøntareal ypperlig for piknik.

Italiafrelst sine sykkelturer passer for alle som er i norsk «søndagsturform». Det er ikke lagt opp til at dette skal være treningsøkter, men turene skal passe for alle som liker å oppleve natur og kultur fra sykkelsete.  Stort sett er det flatt og dermed lett å ta seg fram på sykkelen, men enkelte steder er det kupert eller lange motbakker. Du bestemmer sjøl farten opp bakkene, og i de tyngste bakkene er det naturlig å ta beina fatt og trille sykkelen.  Du kan godt sykle i joggesko og turklær, men om det er shortsvær eller ikke, avhenger naturligvis av tidspunkt på året.

Italiafrelst holder hybridsykler, hjelmer, sykkellås og noen sykkelvesker. Vi ber deg ta med  følgende privat utstyr:

  • liten ryggsekk eller rumpetaske
  • solbriller
  • lett regn- og vindtett jakke
  • varm genser
  • passende sko

Vi sykler fra samme utgangspunkt hver dag, men det varierer litt fra tematur til tematur hvilke ruter vi sykler. Du finner informasjon om dagsturenes lengde og ruter i programmet for hver turDet er som regel mellom 7 og 14 deltakere på turene våre.

Enkelte av sykkelturene:

Casa Reminiscenza – Via Francigena – Bolsena – retur langs sjøen: Vi sykler gjennom kulturlandskapet langs Via Francigena inn til Bolsena by.  Store deler av turen er det fantastisk utsikt utover innsjøen. Vi passerer olivenlunder, vinmarker, små gårder, beitende sauer, sjarmerende små hus, men også eksklusive ferieboliger og overnattingsteder. Noen slakke og lange motbakker og noen korte, bratte motbakker, men dette er en lett tur på ca ei mil som er unnagjort på en times tid. Etter lunsj besøker vi en vingård noen kilometer sør for byen før vi tar veien langs sjøen tilbake til Casa Remi.

Casa Reminiscenza – Grotte di Castro - Casa Reminiscenza: Etter noen kilometer langs hovedveien svinger vi av til høyre og opp dalen mot Grotte di Castro. Vi stopper og ser på etruskergraver underveis. Etterpå klatrer vi sakte opp dalen mot byen som troner imponerende på tuffklippa i enden av dalen. En kort, bratt bakke forseres, og  vi ender opp i middelalderbyens smale brosteinsgater. Her vandrer vi litt rundt, tar en ny titt på den fantastiske utsikten og setter så kursen mot en restaurant nede ved innsjøen for en klassisk italiensk lunsj. Det er fra Casa Reminiscenza 7 km til byen Grotte di Castro, og vanligvis tar sykkelturen opp dit i underkant av en time.

Rundt Lago di Bolsena: Dette er en heldagstur på omtrent 55 km. Store deler av turen går helt nede ved bredde av innsjøen i lettsykla terreng og rolige omgivelser. Her spiser vi piknik og tar en god pause. Underveis passerer vi de små byene Capodimonte og Marta. Videre til Montefiascone går det oppover, men etter klatreetappen belønnes vi med utsikt over hele området.

Casa Reminiscenza – Madonna del latte – Casa Reminiscenza : Turen starter med at vi sykler opp til kraterkanten. Der passerer vi en først en gård som produserer søyemelk for osteproduksjon, deretter det gamle slottet Castello di Montalfina. Så går turen langs grusveier og landsbruksområder før vi svinger nedover til vingården Madonna del latte. Her venter omvisning, vinsmaking og en selvlaget lunsj. Heimturen går stort sett langs samme rute. Til Madonna del latte er det  18 km, og turen tar omtrent 2 timer på sykkel hver vei.